preskoči na sadržaj

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

Obavijesti vezane uz državnu maturu

Državna matura

Autor: Ivona Turda, 22. 12. 2020. 09:29

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje provodi anketno ispitivanje za maturante.
Cilj je ispitivanja saznati više o stavovima i iskustvima maturanata u vezi sa školskim predmetom Hrvatski jezik i ispitom državne mature iz Hrvatskoga jezika.

Na temelju stavova i iskustava maturanata, uz pomoć ovoga ispitivanja definirat će se daljnje aktivnosti. Jedna je od tih važnih aktivnosti i priprema dodatnih materijala koji će služiti prvenstveno maturantima, no i svim ostalim učenicima te nastavnicima. 

Ovogodišnji pristupnici državne mature  trebali bi popuniti upitnik na sljedećoj poveznici:

https://www.surveymonkey.com/r/NCVVOhrvatski?ID=16-088-509

Nastavak vijesti pročitajte klikom na "više".

 [više]

DRŽAVNA MATURA Priručnici za maturante

Autor: Ivona Turda, 11. 12. 2020. 06:17

Na naslovnici www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr objavljeni su Priručnici za prijavu ispita državne mature u školskoj godini 2020./2021. prema kategorijama pristupnika.

Maturanti, pročitajte Priručnik  i slijedite upute o postupanju od prve prijave u sustav do konačne objave rezultata. Možete ga otvoriti i na sljedećoj poveznici:

Priručnik za prijavu ispita Državne mature za učenike koji u školskoj godini 2020./2021. završavaju 4. razred srednjih škola /5. razred srednjih medicinskih škola u Republici Hrvatskoj

 [više]

DRŽAVNA MATURA Za učenike 4.a, 4. b, 4. e i 4. h!

Autor: Ivona Turda, 6. 11. 2020. 06:09


Tijekom ovoga mjeseca učenici četvrtih razreda dobit će odobrenje ispitne koordinatorice za prijavu u Središnji registar državne mature, kako bi, ako to žele, mogli i prijaviti ispite državne mature. U sljedećih 14 dana, u svim 4. razredima, bit će održan jedan Sat razrednog odjela na temu državne mature. Do tada, maturanti, pogledajte tablicu važnih datuma (naravno, oni koji planiraju polagati ispite)!

Pogledajte tablicu datuma klikom na "više" i nemojte zaboraviti na njih!

 [više]

DRŽAVNA MATURA 2020./2021. Učenici 4. razreda!

Autor: Ivona Turda, 25. 9. 2020. 08:48


Svi učenici četvrtih razreda strukovnih škola imaju mogućnost, ali ne i obvezu, polagati ispite državne mature. Tko ispite želi polagati i na vrijeme ih prijavi, moći će im pristupiti nakon uspješno završenog 4. razreda i obrane završnoga rada, prema kalendaru koji je već objavljen.  
Opširnije pročitajte klikom na "više".

 [više]

Potvrde o položenoj državnoj maturi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 8. 9. 2020. 08:39

 [više]

Kalendar polaganja ispita državne mature u šk. god. 2020./2021

Autor: Ivona Turda, 1. 9. 2020. 13:11

Kalendar polaganja ispita državne mature u šk. god. 2020./2021. za ljetni i jesenski rok pogledajte OVDJE.

 [više]

Državna matura - jesenski rok Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 19. 8. 2020. 14:58

 [više]

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje: pismo maturantima

Autor: Ivona Turda, 2. 7. 2020. 22:17

Zagreb, 29. lipnja 2020.

Poštovane maturantice i  poštovani maturanti,

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja provodi anketno ispitivanje za maturante. Cilj je ispitivanja saznati više o vašim iskustvima vezanim uz  nastavu na daljinu, uz pripreme za ispite državne mature i za samo polaganja ispita. U izradi ovoga upitnika u obzir smo uzeli mišljenja koja ste iznijeli u upitniku za maturante koji ste ispunjavali u travnju.

Lijepo vas molimo da ispunite upitnik na sljedećoj poveznici https://www.surveymonkey.com/r/NCVVOmaturanti te u njega unesete svoj OIB.

Podatci u ispitivanja bit će analizirani isključivo na grupnoj razini te ni na koji način neće utjecati na vaše rezultate na državnoj maturi. 

Rezultati ispitivanja bit će javno predstavljeni uz ovogodišnje rezultate državne mature.

Svojim pristupanjem upitniku pridonosite razvoju kvalitete obrazovnoga sustava u novonastalim okolnostima vezanima uz epidemiju COVID-19. Ovo je za vas prigoda da preuzmete ulogu aktivnih građana te svojim iskustvima pridonesete razvoju obrazovanja i hrvatskoga društva.

Hvala na suradnji,

 

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 [više]

Državna matura - pribor na Matematici 24.6.2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 23. 6. 2020. 14:09

Upute pročitajte ovdje.

 [više]

VAŽNO – DRŽAVNA MATURA

Autor: Ivona Turda, 7. 6. 2020. 16:26

ZDRAVSTVENI PREDUVJETI ZA IZLAZAK NA ISPIT

Dragi maturanti, zbog vaše sigurnosti, posebno naglašavamo smjernice iz Uputa za provedbu državne mature (HZJZ; 27. svibnja 2020.):

„… na ispite državne mature ne dolaze pristupnici koji pokazuju znakove akutne respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha, sluha i sl.). Na ispite nije dopušten dolazak pristupnicima kojima je utvrđena zaraza COVID-19. Pristupnici koji ne dođu na ispit državne mature u ljetnom roku iz bilo kojeg od ta dva razloga, ili drugih zdravstvenih razloga, ako će im zdravstveno stanje dopustiti, polagat će ispite državne mature u drugom, jesenskom terminu prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja.“

Kandidat si prije dolaska treba izmjeriti tjelesnu temperaturu i ne grupirati se ni izvan ni unutar školske ustanove (treba držati razmak od 2m).

 [više]

Državna matura Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 5. 6. 2020. 17:27

 [više]

Državna matura - nove obavijesti za maturante!

Autor: Ivona Turda, 1. 6. 2020. 17:24

Na ispit državne mature Hrvatski jezik A (8. i 10. lipnja; test i esej) – obvezno je doći prije 8 sati kako bi svi učenici do ispitne prostorije stigli na vrijeme i u skladu s epidemiološkim preporukama.

Za ostale ispite, slijedi nova obavijest! Vjerojatno će na „velike“ ispite (s većim brojem polaznika) dolazak biti obvezan i ranije, odnosno prije 8 sati.

 Potvrđivanje ocjena 4. razreda – najkasnije do 7. srpnja.

 [više]

Državna matura: važne obavijesti za maturante

Autor: Ivona Turda, 29. 5. 2020. 10:33

  1. Do preuzimanja svojih potvrda o položenim ispitima (22. srpnja 2020.) obvezno pratite ovu web stranicu.
  2. Na ispite državne mature dolazite prema rasporedu ispita koje ste prijavili.
  3. Obvezno donosite osobnu iskaznicu i svoju kemijsku (bolje više kemijskih olovaka) na svaki ispit.
  4. Na svakome ispitu strogo se pridržavate uputa nastavnika.
  5. Pratite stranicu Nacionalnog centra za vanjskog vrednovanje obrazovanja (Državna matura)  i obavijesti na postani-student.

Svi ispiti državne mature u našoj školi počinju u 9 sati, ali sigurno ćete morati dolaziti ranije, kako biste uz uvažavanje svih mjera do 9 sati svi bili u prostorijama za polaganje, na svojim, točno određenim mjestima.

Na ovoj stranici još ćemo vas obavijestiti o točnom vremenu dolaska na ispite.

Učenici koji su upućeni na popravne ispite, NE MOGU izaći na ljetni rok, iako su ispite prijavili.

Za sva dodatna pitanja obratite se ispitnoj koordinatorici:

mob. 091 406 29 25

e-adrese: brankaduk@gmail.com; branka.dukic-brcic@vu.ht.hr

 [više]

DRŽAVNA MATURA: Važna obavijest za maturante s kroničnim zdravstvenim tegobama

Autor: Ivona Turda, 13. 5. 2020. 10:07

U skladu s uputama HZJZ-a, za učenike s kroničnim bolestima koje možebitno predstavljaju veći rizik za zarazu i razvoj težih oblika bolesti COVID-19 (učenici s respiratornim, kardiovaskularnim, malignim bolestima, dijabetesom, imunodeficijencijama, učenici s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) potrebno je omogućiti veću socijalnu distancu i nošenje maske.

Učenik je o navedenom zdravstvenom stanju dužan telefonom ili elektroničkim putem obavijestiti ispitnog koordinatora škole najmanje dva tjedna prije termina ispita. Ispitni koordinator škole o zahtjevu svakog učenika obavještava nadležnog školskog liječnika (telefonom i e-korespondencijom). Na temelju mišljenja školskog liječnika, ispitni koordinator priprema popis učenika kojima je potrebna maska i izdvojeni prostor i/ili koje treba smjestiti bliže vratima radi mogućeg češćeg odlaska na toalet odnosno izlaska iz prostorije u kojoj se piše ispit. 

Kandidat koji u razdoblju u kojem polaže ispite državne mature razvije gore opisane respiratorne simptome dužan je o tome telefonom obavijestiti liječnika obiteljske medicine i školskog liječnika (obavještavanje epidemiološke službe slijedi prema indikaciji). 

 [više]

Državna matura Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 12. 5. 2020. 10:02


Važno je i ovo znati!!
Dragi maturanti, datumi ispita su poznati, nadamo se da se pripremate u skladu sa svojim očekivanjima, a u školi će se sve osigurati u skladu s propisanim mjerama koje trebaju jamčiti sigurnost svih sudionika u provedbi državne mature.
Među važnim uputama su i posebne mjere čišćenja prostorija za polaganje ispita. 
Upute pročitajte u prilogu.

 [više]

DRŽAVNA MATURA: Uplate, naknadne prijave, promjene i odjave ispita

Autor: Ivona Turda, 9. 5. 2020. 22:01

Naknadne prijave, promjene, odjave i uplate ispita državne mature propisane su Pravilnikom o izmjenama i dopunama pravilnika o polaganju državne mature članak 10. i 11.

Danas 9. svibnja 2020. na snagu je stupio Pravilnik o dopunama Pravilnika o polaganju državne mature kojim se omogućava, a iznimno za vrijeme važenja Odluke o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 u Republici Hrvatskoj u odnosu na koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju, u slučaju promjene Kalendara prijavljeni ispiti koji nisu prijavljeni mogu se prijaviti, promijeniti, odjaviti i uplatiti najkasnije u roku 8 dana od promjene Kalendara ispita.

U skladu s navedenim rokovi su:
– naknadna prijava ispita do 15. svibnja 2020.
– naknadna promjena ispita do 15. svibnja 2020.
– naknadna odjava ispita do 15. svibnja 2020.
– uplata ispita do 15. svibnja 2020.

Način navedenih postupaka ostaje nepromijenjen, a objavljen je u obavijesti na ovoj mrežnoj stranici 17.veljače 2020.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 [više]

Upute za provedbu državne mature tijekom epidemije koronavirusa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 9. 5. 2020. 21:56


Upute pročitajte ovdje.

 [više]

Državna matura

Autor: Ivona Turda, 9. 5. 2020. 09:54

 [više]

Kalendar i vremenik polaganja ispita državne mature u šk. god. 2019./2020.

Autor: Ivona Turda, 8. 5. 2020. 15:08

Kalendar i vremenik polaganja ispita državne mature u šk. god. 2019./2020. – ljetni rok pogledajte ovdje.

 [više]

Ministarstvo obrazovanja otvorilo prijave za pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika

Autor: Ivona Turda, 4. 5. 2020. 14:16


Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika.

Zainteresirani učenici probni online esej pisat će u utorak 12. svibnja 2020. s početkom u 10 sati. Rezultati probnog eseja pomoći će učenicima u pripremi za državnu maturu. Podsjetimo, obvezni predmeti polagat će se od 8. do 29. lipnja.

Ciljevi ovog projekta su omogućavanje maturantima gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratne informacije o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje tehnoloških mogućnosti online pisanja ispita državne mature.

Prijava za pisanje probnog online eseja otvorena je od 4. svibnja do 7. svibnja. Sudjelovanje u pisanju eseja nakon prijave je obavezno. Virtualni esej pisat će se na virtualnoj platformi Loomen, a prijave će biti omogućene putem sljedeće poveznice https://cn1-loomen.carnet.hr/

„Maturanti su nam u ovoj izvanrednoj situaciji prva briga te je niz aktivnosti bio usmjeren upravo njima. U suradnji s RTL televizijom pokrenuli smo pripreme za maturu koje su dostupne subotom na programu RTL-a 2, a NCVVO je pokrenuo digitalne sadržaje U centru mature na kojima se mogu naći savjeti za pripremu mature i zadaci za rješavanje. Dodatno, odlučili smo da gradivo drugog polugodišta neće ulaziti u ispite državne mature.“, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof dr. sc. Blaženka Divjak

 [više]

Državna matura Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 7. 4. 2020. 15:41


Klikom na sliku pročitajte više.

 [više]

Državna matura: Odjave, promjene i naknadne prijave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 23. 3. 2020. 12:14


Maturanti koji žele odjaviti ispite državne mature, promijeniti ispite ili razinu ispita te naknadno prijaviti ispite, najkasnije do 9. svibnja trebaju ispuniti određeni obrazac i popunjenog vratiti koordinatorici na e-adresu: branka.dukic-brcic@vu.ht.hr

Za sve upite ili nejasnoće u svezi s državnom maturom, svakodnevno se možete javiti koordinatorici na mobitel 091 406 2925 (poziv ili poruka na viber) ili na e-adresu.

Prazni obrasci su priloženi ovdje.

 [više]

DRŽAVNA MATURA: Završene prijave za ljetni rok državne mature

Autor: Ivona Turda, 15. 2. 2020. 17:55

Tijekom tjedna (17. 2. – 21. 2.) učenici će još potpisati prijavnice koje će im uručiti ispitna koordinatorica i tako će postupak prijave biti završen.

Ispite je prijavilo 58 učenika Poljoprivredno šumarske škole, klikom na "više" pročitajte opširnije.

 [više]

DRŽAVNA MATURA

Autor: Ivona Turda, 10. 2. 2020. 09:55

Uskoro završava rok za prijavu ispita (15. 2. u 12:00 h)

Za sad, državnu maturu prijavilo je 43 učenika:

4. a – 10 učenika

4. b – 12 učenika

4. e – 7 učenika

4. h – 5 učenika

4. j – 9 učenika

Na državnu maturu mogu izaći samo učenici koje za ljetni rok prijave sva tri obvezna predmeta (Matematiku, Hrvatski jezik i strani jezik).

Prije 15. 2. valja još jednom provjeriti koje ispite i koje razine ispita zahtijevaju studijski programi za koje su maturanti zainteresirani.

Učenici koji budu imali popravne ispite, neće moći pristupiti polaganju unatoč prijavi.

Ako se učenici nakon prijave ispita predomisle, za odjavu se mogu javiti ispitnoj koordinatorici.

 [više]

DRŽAVNA MATURA: Na maturi bez Kiklopa u obveznoj lektiri!!

Autor: Ivona Turda, 5. 2. 2020. 15:31

U nastavku slijedi službena obavijest Nacionalnog centra

Poštovani pristupnici,

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja proveo je anketno ispitivanje nastavnika Hrvatskoga jezika u srednjim školama koji predaju završnim razredima četverogodišnjih i petogodišnjih programa.

Cilj prikupljanja podataka bio je što kvalitetnija priprema i provedba ispita državne mature u školskoj godini 2019./2020, kao i činjenica da se školski esej piše 16. svibnja 2020. godine.

Na temelju rezultata koji kažu kako dvije trećine nastavnike neće uspjeti obraditi djelo Kiklop, Ranka Marinkovića, Centar je predložio Ministarstvu znanosti i obrazovanja izmjenu u ispitnom katalogu za državnu maturu u školskoj godini 2019./2020. za Hrvatski jezik, na način da se iz predloženog popisa izostavi djelo Kiklop, Ranka Marinkovića.

Temeljem dobivene suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja, 4. veljače 2020. godine za izmjenu lektirnih djela, Centar je na svojim stranicama objavio izmjene u Ispitnom katalogu za državnu maturu u školskoj godini 2019./2020

Srdačno vas pozdravljamo i želimo puno uspjeha u polaganju ispita državne mature.

 [više]

Državna matura - kalendar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivona Turda, 11. 1. 2020. 09:43

Kalendar provedbe ispita državne mature šk. god. 2019./2020. - ljetni rok pogledajte ovdje.

 [više]

Državna matura: Isporuka PIN-a i TAN-a; prijave za ljetni rok

Autor: Ivona Turda, 24. 12. 2019. 09:29


Do početka zimskih praznika, od 102 učenika četvrtih razreda Poljoprivredno šumarske škole, 27 je zatražilo i dobilo svoje PIN i TAN brojeve, a 7 učenika prijavilo je ispite za ljetni rok.

Opširnije pročitajte pod više.

 [više]

DRŽAVNA MATURA 2019./2020.

Autor: Ivona Turda, 4. 12. 2019. 13:15

UPUTE ZA UČENIKE koji školske godine 2019./2020. završavaju 4./5. razred u Republici Hrvatskoj pročitajte klikom na "više".

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Strukturni fondovi

 

Popis udžbenika 20./21.
Nastava na daljinu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 8. 2018.

Ukupno: 255306
Ovaj mjesec: 5378
Ovaj tjedan: 2660
Danas: 14
Praktična nastava
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vrijeme
Anketa
Kako Vam se sviđa novi dizajn stranice?
Korisni linkovi

 

CMS za škole logo
Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci / H. D. Genschera 16 , HR-32100 Vinkovci / www.ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr / pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju