preskoči na sadržaj

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

 > Događanja
Održano 5. stručno putovanje

Autor: Ružica Zucić, 

Stručno putovanje bilo je organizirano, kao i četiri prethodna, u okviru provedbe EU projekta Zelena mreža, prema pozivu Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama, u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II iz Europskog socijalnog fonda. Učenici Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci  zajedno s učenicima Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, koji se osposobljavaju za cvjećare i vrtlare, od 28. travnja do 1. svibnja bili su u posjeti Istri i Rijeci. Osim učenika, Istru i Rijeku je posjetilo i dvanaest nastavnika praktične nastave i stručno-teorijskih predmeta te članovi projektnog tima.Učenici i nastavnici posjetili su Graditeljsku školu za industriju i obrt u Rijeci i upoznali se s načinom rada i provedbom praktične nastave u toj školi te su posjetili školsko vježbalište. Nastavnici i učenici su, također, uz stručno vodstvo domaćina posjetili parkove i šetnice grada Rijeke te vilu Ružić sa spomeničkom knjižnicom i zbirkom Mažuranić-Brlić-Ružić. Nakon Rijeke, grupa je nastavila putovanje za Rovinj. Drugi dan posjeta, učenici i nastavnici su posjetili Umag i 19. sajam cvijeća Umag Floria. Nakon Umaga, grupa je posjetila i imanje Grotta u Baredinama te i speleološki lokalitet, jamu Grotta, kao i muzejski postav na otvorenom Traktor story gdje su se mogli upoznati s razvojem poljoprivredne mehanizacije kroz povijest. Treći dan posjeta učenici i nastavnici posjetili su imanje Histria Aromatica gdje su uz stručno vodstvo mogli razgledati nasade aromatičnog i ljekovitog bilja, vinove loze, maslina, cvijeća i povrća kao i jamu Smokovinu te laboratorij za preradu aromatičnog i ljekovitog bilja kao i prodajni salon gotovih proizvoda. Učenici i nastavnici su se mogli upoznati sa zaokruženim ciklusom proizvodnje ekološkog povrća od polja do stola kao i s ekološkim uzgojem i preradom te prodajom proizvoda od aromatičnog i ljekovitog bilja, budući da se cijeli proces odvija na istom imanju. Tijekom istog dana grupa je posjetila i staklenike tvrtke Skink, koji ujedno služe kao vježbališta Veleučilišta u Rijeci, gdje se uz stručno vodstvo mogla upoznati s tehnologijom proizvodnje mediteranskog bilja, rasade cvijeća i dendroloških vrsta (uzgoj masline, smokve, palmi, kestena i duda). Tvrtka Skink razvija i vlastitu banku gena sorti smokvi i duda. Četvrti dan posjeta Istri, učenici i nastavnici su posjetili opatijske parkove i perivoje te sajam cvijeća. Zahvaljujemo se kolegama iz Graditeljske škole za industriju i obrt Rijeka na prekrasnom druženju i gostoprimstvu te organizaciji posjeta vili Ružić, kao i zaposlenicima spomenutih tvrtki na stručnom vodstvu. Ciljevi ovih aktivnosti bili su omogućiti učenicima stjecanje novih strukovnih znanja, životnih iskustava te ih na taj način potaknuti na veću mobilnost i omogućiti im veću konkurentnost na tržištu rada te stručno usavršiti i osnažiti nastavnike strukovnih predmeta i uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno-obrazovni proces.

 


Završna smotra projekta Zelena mreža

Auttor:Ružica Zucić

Završna smotra održana je u prostorijama Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek 15.4.2016. Na smotri su sudjelovali učenici i nastavnici iz škole partnera, škole domaćina kao i svih škola suradnika na projektu koji su tijekom prijepodneva sudjelovati na zajedničkoj aranžerskoj radionici. Svrha radionice bilo je timsko učenje i razmjena znanja i iskustava svih sudionika. Tom prilikom učenici i njihovi mentori izraditi su cvjetni postav koji se mogao razgledati tijekom dana. Bili su nazočni gosti iz škole Arboretum Opeka iz Marčana, Obrtničke škole Dubrovnik, Graditeljske i obrtničke škole Rijeka, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar i Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci. Uvodnu riječ održao je ravnatelj Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, Rudi Lukačević, a skup je pozdravio i ravnatelj Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, Marinko Džakula. Nakon toga održana je prezentacija o projektnim aktivnostima te zajednički ručak, a otvorena je i izložba cvjetnog postava. Projekt je realiziran u svim predviđenim aktivnostima te je ukupno održano 6 radionica direktnog izvođenja praktične nastave u Osijeku i Vinkovcima, 6 radionica pripreme učenika za tržište rada, 4 radionice stručnog usavršavanja nastavnika iz područja tržišta rada i komunikacijskih i prezentacijskih vještina kao i 4 višednevna stručna putovanja u Zagreb, Varaždin, Zadar i Dubrovnik. Za kraj projekta predstoji nam putovanje po Istri i posjet školi u Rijeci.


Održano 4. stručno putovanje

Autor: Ružica Zucić

Učenici Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, koji se osposobljavaju za cvjećare i vrtlare, od 19. do 23. ožujka posjetili su Dubrovnik i okolicu. Osim učenika, Dubrovnik je posjetilo i deset nastavnika praktične nastave i stručno-teorijskih predmeta.

Stručno putovanje bilo je organizirano u okviru provedbe EU projekta Zelena mreža, prema pozivu Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama, u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II iz Europskog socijalnog fonda. Učenici i nastavnici posjetili su Obrtničku školu Dubrovnik i upoznali se s načinom rada i provedbom praktične nastave u toj školi. Učenici i nastavnici Obrtničke škole Dubrovnik tom su prilikom organizirali radionicu tradicionalnog pletenja palmi za gostujuće učenike i nastavnike. Osim posjeta školi, učenici su imali priliku razgledati i staklenike te rasadnik dubrovačkog poduzeća Vrtlar gdje učenici obavljaju praktičnu nastavu. Nakon ovog zanimljivog posjeta učenici i nastavnici su imali priliku vidjeti i nove nasade moderne parkovne arhitekture u dubrovačkom Gružu kao i rasadnik dubrovačkog Sveučilišta u Čibači pored Dubrovnika. Nastavnici i učenici su, kasnije, uz stručno vodstvo domaćina posjetili grad i upoznali se s kulturnim i povijesnim znamenitostima Dubrovnika.

Drugi dan posjeta, uz stručno vodstvo, učenici su posjetili arboretum Trsteno. Treći dan učenici i nastavnici su posjetili Metković i tom prigodom razgledavali grad, uz stručno vodstvo zaposlenika Prirodoslovnog muzeja Metković, te vrtni centar i rasadnike tvrtke Prud u Prudu pored Metkovića. Za četvrti dan posjeta bio je planiran posjet Otoku Lokrumu i Javnoj ustanovi park prirode i arboretum Lokrum, no ovaj posjet je otkazana zbog loših vremenskih uvjeta te se nadamo da će kroz neko buduće stručno putovanje ovaj posjet biti realiziran.

Zahvaljujemo se kolegama iz Obrtničke škole Dubrovnik na ugodnom druženju i gostoprimstvu te osiguranom stručnom vodstvu u razgledavanju parkovne arhitekture i grada kao i zaposlenicima spomenutih tvrtki na stručnom vodstvu. Ciljevi ovih aktivnosti bili su omogućiti učenicima stjecanje novih strukovnih znanja, životnih iskustava te ih na taj način potaknuti na veću mobilnost i omogućiti im veću konkurentnost na tržištu rada te stručno usavršiti i osnažiti nastavnike strukovnih predmeta i uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno-obrazovni proces kao i osigurati bolju buduću suradnju dviju škola.


Održana 3. radionica direktnog izvođenja praktične nastave u Vinkovcima

Autor: Ružica Zucić 31. 3. 2016.

U Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, 15.ožujka 2016., održana je 3. radionica direktnog izvođenja praktične nastave iz projekta Zelena mreža prema natječaju financiranom iz EU sredstava, Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II. Na radionici su učenici mogli naučiti sve o načinu izrade visokih gredica od drvenog materijala kao i prednosti uzgoja povrća i cvijeća u visokim gredicama te značenje pojma urbani vrtovi. Uvodno predavanje o visokim gredicama i tehnologiji uzgoja biljnih kultura u njima održao je dipl. ing. poljoprivrede Vehid Ibraković. Osim teorijskog dijela radionice, učenici su imali prilike kroz praktičnu vježbu sami zasijati i zasaditi visoke gredice pripremljene u tu svrhu.


Održana završna radionica stručnog usavršavanja nastavnika iz područja priprema učenika za tržište rada

Autor: Ružica Zucić. 29.2.2016.

U okviru EU projekta Zelena mreža, u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, održana je završna radionica stručnog usavršavanja nastavnika iz područja pripreme učenika za tržište rada. Radionica je održana u Vinkovcima, 24.2.2016.,čime  je završeno  stručno usavršavanje nastavnika kojim će se uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno-obrazovni proces. Na radionicama su sudjelovali nastavnici ciljane skupine - praktične nastave i stručno teorijskih predmeta koji poučavaju učenike za zanimanje vrtlar i cvjećar kao i ostali zainteresirani nastavnici. Cilj radionica bilo je osnažiti nastavnike za učinkovitiju pripremu učenika za tržište rada kroz provođenje praktične nastave iz stručno-teorijskih predmeta. Tema radionica bilo je predstavljane poslodavcu, priprema životopisa te komunikacijske i prezentacijske vještine. Radionice su održali stručnjaci osječkog Centra za poduzetništvo.


Održane nove radionice pripreme za tržište rada

Autor: Ružica Zucić, 20.2.2016.

U okviru aktivnosti pripreme učenika za tržište rada, održana je  radionica iz projekta Zelena mreža. Radionica su održana u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, 15.2.2016.

Cilj ove edukativne radionice je osigurati učenicima stjecanje većih kompetencija i relevantnost kvalifikacije vrtlar i cvjećar u skladu s potrebama tržišta rada kroz nove vještine koje nisu uključene u dosadašnje nastavne kurikulume. Krajnji cilj je modernizirati kurikulume praktične nastave te u njih trajno ugraditi razvijanje prezentacijskih vještina kao i osnove pisanja životopisa. Na taj se način želi osnažiti učenike za preuzimanje aktivne uloge u pronalaženju budućeg poslodavca i uspješno uključivanje na tržište rada.

Radionici su nazočili učenici završnih razreda vrtlar i cvjećar, ali i ostali učenici završnih razreda poljoprivredne struke.

Radionicu je održala  stručnjakinja osječkog Centra za poduzetništvo, gospođa Darija Krstić. Tema radionica bila je kako napisati dobar životopis i kako se predstaviti poslodavcu.

Učenici su mogli čuti pravila o pisanju dobrog životopisa te su mogli vježbati, kroz niz interaktivnih vježbi, kako napisati dobar životopis. 


Održana 3. radionica za cvjećare u Osijeku

Autor: Ružica Zucić

U Osijeku je 14. studenog 2015. održana i 3. radionica za cvjećare u okviru provedbe projekta Zelena mreža, prema pozivu Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama, u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II iz Europskog socijalnog fonda. Nakon uspješno održane prve dvije radionice  na red je došla i zadnja radionica direktnog izvođena praktične nastave posvećena cvjećarima.

Tema radionice bila je aranžiranje modernih interijera. Radionica je dobila radni naziv Božićna, budući da se približava vrijeme božićnih blagdana i aranžiranje je bilo prigodno usmjereno na božićne dekoracije interijera. Održana je cjelodnevna tematska radionica praktične nastave u koju su bili uključeni učenici smjera cvjećari drugih i trećih razreda srednjih škola u Vinkovcima i Osijeku. Sudjelovalo je oko 40 učenika s nastavnicima praktične nastave iz stručno-teorijskih predmeta. Samoj radionici prethodile su opsežne pripreme, a učenici su imali zadatak osmisliti i realizirati aranžiranje interijera u svečanom stilu blagdanskog okruženja.

Stručno vodstvo radionice bilo je i ovaj put povjereno gospođi Ljubici Živković iz cvjećarnice Dvorac koja je kroz prezentaciju uputila učenike u osnovne vještine budućeg zanimanja. Prikazom primjera dobre prakse kao i osobnog profesionalnog rada uputila je učenike kako pravilno izabrati materijale i izraditi dekoracije.

Cilj direktnog izvođenja praktične nastave je modernizirati strukovne kurikulume, staviti učenike u njima novu i realnu situaciju u kojoj će kroz direktan praktični rad iskoristiti svoje stečeno znanje te razviti nove vještine uz pomoć svojih vršnjaka, nastavnika kao i vanjskih stručnjaka. Svrha takvog načina rada je osigurati učenicima stjecanje većih kompetencija i relevantnosti kvalifikacije vrtlar i cvjećar u skladu s potrebama tržišta. Stručnim usavršavanjem nastavnika cilj je uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno-obrazovni proces.

 


Nastavak radionica za učenike

Autor: Ružica Zucić

U sklopu projekta Zelena mreža održane su druge dvije radionice pripreme učenika za tržište rada. Radionice su održane u Osijeku, 10.11.2015., u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi i u Vinkovcima, 5.11.2015., u Poljoprivredno šumarskoj školi.

Radionice su bile namijenjene učenicima završnih razreda vrtlar i cvjećar, ali i ostalim učenicima završnih razreda poljoprivredne struke.

Priprema učenika za tržište rada povjerena je osječkom Centru za poduzetništvo. Tema radionica bila je prezentacijske i komunikacijske vještine, a vodila ih je gospođa Darija Krstić.

Učenici su mogli vježbati, kroz niz interaktivnih vježbi, kako komunicirati u društvenom i poslovnom okruženju i kako prezentirati sebe i vlastite proizvode i poslovne ideje. Nakon prvog kruga održanih radionica u proljeće slijede još dvije. Cilj ovih edukativnih radionica je osigurati učenicima stjecanje većih kompetencija i relevantnost kvalifikacije vrtlar i cvjećar u skladu s potrebama tržišta rada kroz nove vještine koje nisu uključene u dosadašnje nastavne kurikulume. Krajnji cilj je modernizirati kurikulume praktične nastave te u njih trajno ugraditi razvijanje komunikacijskih vještina i osnažiti učenike za preuzimanje aktivne uloge u pronalaženju budućeg poslodavca i uspješno uključivanje na tržište rada.


Održane prve radionice za nastavnike

Autor: Ružica Zucić

Tijekom studenoga i prosinca, u okviru EU projekta Zelena mreža, u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi Osijek i Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci održane su prve radionice stručnog usavršavanja nastavnika iz područja pripreme učenika za tržište rada. Prva radionica održana je u Osijeku, 19.11. 2015., a sljedeća u Vinkovcima, 04.12. 2105. Na radionicama su sudjelovali nastavnici ciljane skupine - praktične nastave i stručno teorijskih predmeta koji poučavaju učenike za zanimanje vrtlar i cvjećar kao i ostali zainteresirani nastavnici.

Cilj radionica bio je osnažiti nastavnike za učinkovitiju pripremu učenika za tržište rada kroz provođenje praktične nastave iz stručno-teorijskih predmeta. Svrha radionica bila je stručnim usavršavanjem nastavnika uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno – obrazovni proces. Radionice su održali stručnjaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri iz Osijeka.


Održano 3. stručno putovanje

Autor: Ružica Zucić

Učenici završnih razreda Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek zajedno s učenicima Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, koji se osposobljavaju za cvjećare i vrtlare, od 24. do 26. studenog posjetili su Zadar. Osim učenika, Zadar je posjetilo i deset nastavnika praktične nastave iz stručno-teorijskih predmeta.

Stručno putovanje bilo je organizirano u okviru provedbe EU projekta Zelena mreža, prema pozivu Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama, u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II iz Europskog socijalnog fonda. Učenici i nastavnici posjetili su Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića u Zadru i upoznali se s načinom rada i provedbom praktične nastave u toj školi. Nastavnici i učenici su, također, uz stručno vodstvo domaćina posjetili grad i upoznali se s kulturno-povijesnim znamenitostima Zadra.

Drugi dan posjeta, uz stručno vodstvo zaposlenika, učenici su posjetili proizvodne pogone tvrtke MBM: staklenike i plastenike te prodajni centar u Sv. Filipu i Jakovu. Nakon zajedničkog ručka u školi Stanka Ožanića učenici su u pratnji domaćina i uz stručno vodstvo zaposlenika tvrtke Nasadi posjetili Perivoj kraljice Jelene gdje su mogli vidjeti primjer dobre prakse parkovne arhitekture.

Ciljevi ovih aktivnosti bili su omogućiti učenicima stjecanje novih strukovnih znanja, životnih iskustava te ih na taj način potaknuti na veću mobilnost i omogućiti im veću konkurentnost na tržištu rada te stručno usavršiti i osnažiti nastavnike strukovnih predmeta i uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno-obrazovni proces.


Održana 2. radionica za cvjećare u Osijeku

U Osijeku je 23. listopada 2015. održana 2. radionica za cvjećare u okviru provedbe projekta Zelena mreža, prema pozivu Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama, u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II iz Europskog socijalnog fonda. Nakon uspješno održane 1. radionice za cvjećare u svibnju, na red je došla i druga radionica direktnog izvođena praktične nastave posvećena cvjećarima.

Dan praktične nastave zamišljen je kao cjelodnevna tematska radionica praktične nastave pod nazivom "Aranžiranje vjenčanja na otvorenom" u koju su bili uključeni učenici smjera vrtlari i cvjećari drugih i trećih razreda srednjih škola u Vinkovcima i Osijeku. Sudjelovalo je 40 učenika s nastavnicima praktične nastave iz stručno-teorijskih predmeta. Samoj radionici predhodile su opsežne pripreme, a učenici su imali zadatak osmisliti i realizirati kompletnu priču vjenčanja i sve elemente dekoracija vjenčanja na otvorenom. Cilj direktnog izvođenja praktične nastave je modernizirati strukovne kurikulume, staviti učenike u njima novu i realnu situaciju u kojoj će kroz direktan praktični rad iskoristiti svoje stečeno znanje te razviti nove vještine uz pomoć svojih vršnjaka, nastavnika kao i vanjskih stručnjaka. Svrha takvog načina rada je osigurati učenicima stjecanje većih kompetencija i relevantnosti kvalifikacije vrtlar i cvjećar u skladu s potrebama tržišta. Stručnim usavršavanjem nastavnika cilj je uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno-obrazovni proces.

Stručno vodstvo radionice bilo je povjereno gospođi Ljubici Živković iz cvjećarnice „Dvorac“, dugogodišnjoj uspješnoj floristici, koja je kroz prezentaciju uputila učenike u osnovne vještine budućeg zanimanja - od izbora lokacije za vjenčanje na otvorenom do izbora materijala i cvijeća s posebnim osvrtom na primjere iz prakse. U nastavku radionice stručnim vodstvom pobrinula se da aranžiranje bude na profesionalnom nivo kao i da dekoracije dobiju poseban, umjetnički dojam i originalnost.

Autor: Ružica Zucić

 


Aktivnost opremanja plastenika

Tijekom srpnja i kolovoza, u okviru EU projekta Zelena mreža, a prema rasporedu projektnih  aktivnosti, u  Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci opremali su se i modernizirali plastenici koji su osnova za provođenje praktične nastave. Obnovio se sistem tekuće ishrane biljaka za hidroponski uzgoj biljaka, a Poljoprivredno veterinarska škola Osijek svoj plastenik je opremila uređajima za  ventilokonvektorsko   grijanje  Učenici dviju škola će u novoj školskoj godini imati mogućnosti za kvalitetnije i modernije obavljanje praktične nastave.

Autor: Ružica Zucić


Održano 2. stručno putovanje

EU projekt ZELENA MREŽA

Učenici završnih razreda Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, koji se osposobljavaju za cvjećare i vrtlare 24. i 25. rujna posjetili su Varaždin. Osim učenika, Varaždin je posjetilo i deset nastavnika praktične nastave i stručno-teorijskih predmeta.

Stručno putovanje bilo je organizirano u okviru provedbe EU projekta Zelena mreža, prema pozivu Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama, u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II iz Europskog socijalnog fonda. Učenici i nastavnici posjetili su Srednju školu Arboretum Opeka u Marčanu. Upoznali su se s njihovim načinom provedbe praktične nastave. Posjetili su i školske nasade, plastenike i staklenike. Nakon razgledavanja škole, grupa je, uz stručno vodstvo zaposlenika škole Marčan, posjetila Arboretum Opeka koji se nalazi u neposrednoj blizini škole. Osim posjeta školi i Arboretumu, učenici i nastavnici posjetili su starogradsku varaždinsku jezgru i Gradski muzej Varaždin. Ondje je održano i međunarodno natjecanje florista i učenika koji se obrazuju za cvjećare. Na njemu su sudjelovali učenici škola iz Osijeka. 

Ciljevi ove aktivnosti bili su omogućiti učenicima stjecanje novih strukovnih znanja, životnih iskustava te ih na taj način potaknuti na veću mobilnost i omogućiti im veću konkurentnost na tržištu rada; stručno usavršiti i osnažiti nastavnike strukovnih predmeta te uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno-obrazovni proces. Ovim putem najljepše zahvaljujemo kolegama iz Srednje škole Marčan, a i svim suradnicima na odrađenom projektu, ugodnom druženju i gostoprimstvu.

              

              


Projekt Zelena mreža

            

Europska unija

Ulaganje u budućnost

Projekt: ZELENA MREŽA

Nositelj projekta: Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek
Partneri na projektu: Poljoprivredna i šumarska škola Vinkovci
Natječaj: HR.3.1.14
Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II

ESF – Europski socijalni fond
Posredničko tijelo 1 : Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta
Posredničko tijelo 2: Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih - DEFCO

Vrijednost projekta: 775.326,11
Trajanje projekta: 12 mjeseci
 

Ciljevi projekta:
Povećati konkurentnost učenika strukovnih škola na tržištu rada osuvremenjivanjem kurikuluma. Osigurati učenicima stjecanje većih kompetencija i relevantnost kvalifikacije vrtlar i cvjećar u skladu sa potrebama tržišta rada. Stručnim usavršavanjem nastavnika uvesti moderna i inovacijska postignuća u odgojno-obrazovni proces.
 
Ciljane skupine: učenici i strukovni nastavnici.

                               

 

                                     

 


Radionica praktične nastave EU projekt Zelena mreža

Opis: http://ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr/upload/ss-poljoprivredna-veterinarska-os/images/newsimg/519/eu_plavo.JPG  U utorak, 5.05. 2015. u Vinkovcima je održana  prva u nizu od 6 radionica iz projekta Zelena mreža. Radi se o radionicama neposrednog     izvođena praktične nastave koja se odvijala u školi partneru - Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci. Radionica se odvijala dijelom u    učionici gdje je održano stručno predavanje koje je vodila  Ana Čuljak, mag ing,agronomije a koja je kasnije bila stručni voditelj i dijela radionice koji se odvijao u plasteniku za proizvodnju presadnica i plasteniku za hidroponski uzgoj.

Cilj ove radionice je bio povećati učenička znanja i vještine te osnažiti nastavnike za kvalitetnije provođenje praktične nastave uz razmjenu znanja i modernog pristupa struci. Omogućiti učenicima nova iskustva kroz kontakt s vanjskim predavačima, budućim poslodavcima, kao i vršnjacima te ih potaknuti na vršnjačko učenje.

U utorak, 5.05. 2015. u Vinkovcima je održana  prva u nizu od 6 radionica iz projekta Zelena mreža. Radi se o radionicama neposrednog izvođena praktične nastave koja se odvijala u školi partneru - Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci. Radionica se odvijala dijelom u učionici gdje je održano stručno predavanje koje je vodila  Ana Čuljak, mag ing,agronomije a koja je kasnije bila stručni voditelj i dijela radionice koji se odvijao u plasteniku za proizvodnju presadnica i plasteniku za hidroponski uzgoj.

Cilj ove radionice je bio povećati učenička znanja i vještine te osnažiti nastavnike za kvalitetnije provođenje praktične nastave uz razmjenu znanja i modernog pristupa struci. Omogućiti učenicima nova iskustva kroz kontakt s vanjskim predavačima, budućim poslodavcima, kao i vršnjacima te ih potaknuti na vršnjačko učenje.

Ova radionica je ujedno označila i početak provedbe projekta Zelena mreža po Pozivu Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II iz Europskog socijalnog fonda.


 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 8. 2018.

Ukupno: 391123
Ovaj mjesec: 6614
Ovaj tjedan: 1950
Danas: 319
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vrijeme
CMS za škole logo
Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci / H. D. Genschera 16 , HR-32100 Vinkovci / www.ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr / pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju