preskoči na sadržaj

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

 > EKO škola
 

POLJOPRIVREDNO  ŠUMARSKA ŠKOLA  VINKOVCI
H. D. GENSCHERA 16, 32100  VINKOVCI

TEL. 032/306292 FAX. 032/306290


Ravnateljica: Ružica Zucić, dipl.ing., prof.savjetnik

Školski koordinator: Martina Marković, dipl.ing., prof. savjetnik

Koordinatori ekoškole:

Marina  Gadanac

Angela Galić

Snježana Jakovljević

Ružica Perišić

Vesna Vuković

Ivona Turda   


Zahvajlujemo dugogodišnjoj školskoj koordinatorici Mariji Fa
na predanom radu u vodstvu ekoškole i želimo joj ugodnu mirovinu,
a novoj koordinatorici Martini Marković želimo puno sreće u budućem radu!

Koordinatori ekoškole PŠŠ Vinkovci


vijesti

OBNOVA STATUSA EKOŠKOLE – DIJAMANTNI STATUS

Autor: Ivona Turda, 3. 12. 2021. 10:19


Ustrajnim radom na promicanju življenja u skladu s prirodom i održivim razvojem proteklih 14 godina dokazali smo se kao ekoškola  i stekli  dijamantni status koji nam je potvrđen u Zagrebu 26. svibnja. S obzirom na epidemiološku situaciju tada nismo bili u mogućnosti organizirati svečano podizanje zastave pa smo to upriličili za Dan ustanove. Uz ostale prigodne aktivnosti ravnateljica i članovi eko odbora podigli su zastavu koja će stajati kao stalni podsjetnik na ekostatus i brigu o očuvanju prirode.

Udruga Lijepa Naša i Hrvatsko povjerenstvo FEE uputili su najsrdačnije čestitke ravnateljici, učenicima te svim zaposlenicima naše škole, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli provedbi ovog programa!

 [više]

Dan kravate

Autor: Ivona Turda, 21. 10. 2021. 18:19


Eko odbor naše škole ponovno je obilježio Dan kravate na prigodan način. Pronašli smo činjenice o Kravati i Vama ih predstavili putem kviza!
Riješite, obnovite svoje znanje ili saznajte nešto novo!
Kviz

 [više]

Svjetski dan jabuke

Autor: Ivona Turda, 21. 10. 2021. 18:10


20. listopada svake godine obilježavamo Svjetski dan jabuke, simbola fizičke, kulturne i genetske raznolikosti, a obilježavanje je započelo 1990. godine u Londonu.

Ove smo godine s radošću dočekali Dan jabuke zato što je naš školski voćnjak urodio prvom značajnom količinom plodova. Tim su povodom učenici priredili izložbu sorti jabuka u holu škole, zasladili se raznolikim jabukama i kolačima od jabuka koje su pripremili naši pekari te pogledali video o voćnjaku koji je izradio učenik Dino Begonja.

Klikom na "više" pročitajte opširnije.

 [više]

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Ivona Turda, 18. 10. 2021. 13:42


Članovi Eko škole pekarskog i mesarskog smjera naše škole danas su u holu škole obilježili Dane kruha prigodnom izložbom krušnih proizvoda koje su sami izradili ili su za njih izradile njihove bake. Pekari su ispekli i različite slastice od jabuka uzgojenih u školskom voćnjaku: tufahije, ušećerene jabuke, ružice od jabuka u prhkom tijestu i savijače od jabuka.  A učenici cvjećarskog smjera, svojim su kreativnim idejama, izložbeni štand ukrasili zanimljivim dekoracijama.

 [više]

Dan planeta Zemlje 2021.

Autor: Ivona Turda, 22. 4. 2021. 16:16


Ovogodišnji Dan planeta Zemlje obilježili smo raznim edukativnim radionicama i aktivnostima u školskom vrtu. Kao ekoškola, trudimo se biti osviješteni i poticati učenike i zaposlenike na svakodnevnu brigu o Zemlji.

Klikom na "više" pročitajte opširnije.

 [više]

Zasadi stablo, ne budi panj!

Autor: Ivona Turda, 12. 3. 2021. 20:24


I ove godine učenici Poljoprivredno šumarske škole uključili su se u građansku inicijativu „Zasadi stablo, ne budi panj!“.

Klikom na "više" pročitajte na koji način i pogledajte fotografije.

 

 [više]

Najava: Zasadi stablo, ne budi panj!

Autor: Ivona Turda, 26. 2. 2021. 09:32


Naša škola i ove godine sudjeluje u kampanji Zasadi stablo, ne budi panj! Aktivnost ćemo provesti sadnjom sadnica koje su proizveli učenici šumarskog smjera sa svojim profesorima na površinama naše škole i doniranjem 50 sadnica gorskog javora. Za vrijeme trajanja akcije u našem se rasadniku mogu kupiti sadnice gorskog javora po simboličnoj cijeni 10 kn i sadnice azijske tuje po cijeni 15 kn. Pozivamo vas da svi zazelenite svoj okoliš!

 [više]

Svjetski dan močvarnih staništa

Autor: Ivona Turda, 2. 2. 2021. 10:56


Današnji Svjetski dan močvarnih staništa, članovi Eko odbora naše škole su obilježili virtualnim putem i izradili prezentaciju! Pročitajte, educirajte se obilježite današnji dan!

Prezentaciju pogledajte ovdje.

 

 

 [više]

Dan planeta Zemlje, 3.h

Autor: Ivona Turda, 23. 4. 2020. 23:10


Povodom obilježavanja  Dana planeta Zemlje, 22. 4. 2020., učenici 3. h razreda, smjer poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, dali su svoj doprinos. U virtualnoj nastavi tijekom Sata razrednika, upoznali su jednostavan digitalni alat Canva, u kojem su se poigrali. Jedan je učenik napisao i pjesmu povodom ovoga dana. Svi radovi objedinjeni su na Padletu i možete ih vidjeti ovdje.

 [više]

Dan planeta Zemlje, 1.e i 2.e

Autor: Ivona Turda, 22. 4. 2020. 09:28


Učenici 1. e i 2. e razreda, smjer poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut, u okviru predmeta zaštita čovjekova okoliša obilježili su važan ekološki datum Dan planeta Zemlje. Izradom plakata, Power point  prezentacije, referata dali su svoj učenički doprinos obilježavanju međunarodnog ekološkog datuma s ciljem razvoja ekološke svijesti, koja je prijeko potrebna radi zaštite planete Zemlje.
Učenici su i tijekom godine aktivni u obilježavanju ostalih ekoloških datuma i ekoloških akcija u okviru ekoškole.
Pogledajte više ovdje

nastavnica Ružica Perišić

 [više]

Eko škola: 22. TRAVNJA – DAN PLANETA ZEMLJE

Autor: Ivona Turda, 22. 4. 2020. 07:10


Kao i svake, tako i ove godine, učenici i djelatnici Poljoprivredno šumarske škole, koja ima status Eko škole, obilježavaju Dan planeta Zemlje, 22. travnja. Ove su godine učenici, u pomalo neuobičajenim okolnostima, virtualno, iskazali svoja razmišljanja, kreativnost i brigu o prirodi.

Opširnije pročitajte klikom na: "više"

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ZLATNI CERTIFIKAT

ZLATNI  CERTIFIKAT ZA POLJOPRIVREDNO ŠUMARSKU  ŠKOLU  VINKOVCI

 Sedma generacija međunarodnih Eko-škola u Republici Hrvatskoj

Poljoprivredno  šumarska  škola Vinkovci 2007. godine pridružila se obitelji VII. generacije Eko-škola. Uključivanje u udrugu „Lijepa naša“ bilo je samo nastavak aktivnost koje škola provodi u sklopu nastavnih i izvannastavnih aktivnosti.

Međunarodni program Eko-škole provodi se kroz 7 zadanih koraka, od izbora eko odbora, školskih koordinatora, ocjene stanja okoliša, postupanja s otpadom do projekta zdrave prehrane usmjerene na poboljšanje prehrambenih navika djece i mladih, a s ciljem povećanja potrošnje voća i povrća u svakodnevnoj prehrani koji smo ostvarili kroz europski projekt Shema školskog voća i povrća  s motom „Jedem voće mislim zdravo!“

Provedbu programa obilježili smo aktivnostima i obilježavanjem značajnih datuma kao što su: Dani zahvalnosti za plodove zemlje, Dan jabuka, Svjetski dan šuma i drugi. Nastavili smo sudjelovati u projektima Dani otvorenih vrata za srednje škole, a od ove smo se godine prvi put uključili u volonterski projekt udruge Žmergo iz Opatije Zelena čistka -  jedan dan za čisti okoliš. Stoga smo 24. travnja 2017. u arboretumu Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i na pristupnoj cesti Bosut pristupili čišćenju arboretuma i obale Bosuta. U aktivnostima su sudjelovali učenici  naše škole, posebno šumarske struke koji i inače brinu o održavanju i mjerama njege  arboretuma, predstavnici eko patrola i školski koordinatori.

Sve akcije učenika i školskih koordinatora Eko-škole provode se s ciljem očuvanja okoliša, odgovornog gospodarenja otpadom, posebno na Dan planeta zemlje.

Dana 12. svibnja 2017. u Zagrebu smo potvrdili  status Eko-škole i dobili ZLATNI CERTIFIKAT. Podizanjem zelene zastave i prigodnim programom 5. lipnja 2017. na Svjetski dan zaštite čovjekova okoliša obilježili smo stjecanje zlatnog certifikata.

Eko kodeks „Otvorite  oči".

 Koordinatori Eko-škole PŠŠ Vinkovci

 

 

 

 

 


 

POLJOPRIVREDNO ŠUMARSKA

ŠKOLA VINKOVCI

H.D. GENSCHERA 16

32 100 VINKOVCI                                                                                         

 

 

 

 

 

SREBRNI CERTIFIKAT POLJOPRIVREDNO  ŠUMARSKE ŠKOLE  VINKOVCI

 

2006/2007. godine pridružili smo se obitelji VII. generacije EKO  škola, kao jedina  srednja  škola iz  Vinkovaca.  U godinama koje su slijedile  provodili smo program  međunarodnih Eko- škola. PŠŠ je srednja strukovna škola koja je kroz svoje nastavne i van nastavne programe usmjerena na ekologiju i zaštitu čovjekova okoliša :

  • Uključivanje u projekt eko-škole samo je bio nastavak aktivnosti koje škola provodi u sklopu nastavnih i nenastavnih aktivnosti.
  • Izabrani su koordinatori odbora  eko-škole, eko-patrole i roditelji. U svemu tome trebala nam je podrška lokalne vlasti pa je za kuma eko-škole odabran župan Vukovarsko-srijemske županije. Status eko-škole smo potvrdili 30.travnja 2007.godine u Zagrebu gdje nam je uručena povelja i zelena zastava
  • Tijekom godina provodili smo razne akcije sakupljanja starog papira,papirne ambalaže te obilježili značajne datume u školi,kao što su  Dani zahvalnosti za plodove zemlje, Evropski i Svjetski dan šuma ,Dan jabuka  i dr.
  • 10.svibnja 2013,.god. stekli smo brončani certifikat.
  • Nastavili smo sudjelovati u projektima kao što je Projektni dan „Svi van“, Svjetski dan  zdravlja, Dan kruha, gdje smo dobili zavidna priznanja, kao i sudjelovanja na ekološkom kvizu „Lijepa naša“.
  • Brojna priznanja i diplome samo su potvrda da smo na dobrom putu ,pa smo 15. svibnja 2015.god.  potvrdili status i dobili SREBRNI  CERTIFIKAT 
  • Podizanjem zelene zastave 5. lipnja na Svjetski dan čovjekova okoliša prigodnim programom    obilježili smo naš srebrni certifikat


Prepoznat ćete  nas po eko kodeksu „ OTVORITE OČI“


                                                                   Koordinatori   eko-škole

 

 

Pogledajte cijelu fotogaleriju na linku:

http://ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=14

 

LOGO NAŠE EKO ŠKOLE
“OTVORITE   OČI”


•Naš logo”Otvorite  oči” i dalje će nas voditi u očuvanju i unapređivanju okoliša
•Učenici će moći prepoznati i cjeniti bogatstvo prirode koja nas okružuje
•Moramo shvatiti da su ljudi samo prolaznici koji ne smiju okolinu podrediti osobnim intersima jer je imaju pravo baštiniti i neki budući naraštaji jednako kao što je to danas naše pravo

 

                         


52. Jeseni u Vinkovcima „ Iz Slavonije“

       8.-17.rujna2017.
       Bogata riznica hrvatske tradicijske kulture i baštine

Dašak „Vinkovačkih jeseni“ u prostoru pčelinjaka Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci

Već nekoliko godina, kroz programe i zadatke Eko-škole s  učenicima i eko-patrolama u prostorima naše škole obilježavamo  „Vinkovačke jeseni“. Izložbom  plodova jeseni, ove smo godine obilježili 52 godine manifestacije „Vinkovačke jeseni“ nastojeći prenijeti dio ozračja i šarma s ulica i trgova našega grada.

Nastavljajući tradiciju, ali i obilježavajući pripadnost naše škole udruzi „Lijepa naša“, pripremili smo izložbu u skladu s temom ovogodišnjih  jeseni  „Iz Slavonije“. Izložbom plodova iz povrtnjaka i bogatstvom bundeva raznih oblika i boja, učenici    drugog i trećeg razreda  smjera pomoćni vrtlari    prenijeli  su poruke vedrine, sreće, optimizma te vjere u budućnost tradicije kulture i baštine Slavonije. Ljepota slavonske ravnice iskazana je je pjesmom vinkovačkog pjesnika Vladimira Kovačića „Ex Slavonia.“

Jesenja dekoracija „Iz Slavonije“ u oglednom vrtu, te u zelenoj oazi našeg pčelinjaka zajednički je uradak učenika i mentora poljoprivredne struke, te eko-koordinatora škole.  

Koordinatori  Eko-škole


SVJETSKI DAN JABUKA

20. listopada  2017.

 

Već tradicionalno, učenici naše škole zajedno sa svojim mentorima pripremaju tematske izložbe kojima obilježavaju Svjetski dan jabuke. Kroz izložbu, prikazane su sljedeće sorte: zlatni delišes – Golden delicious, Jonathan, Idared, Granny smith i druge. Neke od tih sorti, koje se uzgajaju u školskom voćnjaku, posjetioci izložbe mogli su i kušati.

Izložba je postavljena ispred školske knjižnice, uz stručno vodstvo inženjerki Martine Marković, Ivuše Špoljarec i Vesne Vuković koje su i koordinatorice Eko- škole, a u suradnji s kolegicom knjižničarkom Ivonom Jozić. Tako su učenici, koji su toga dana posuđivali knjige, mogli vidjeti izložbu i upoznati se s nekim sortama jabuka. U holu škole  postavljena je tradicijska izložba jabuka, a posebnu pozornost i poglede učenika u holu izazvalo je stablo urešeno jabukama žute, crvene ili zelene boje - naravno od papira. One prave domaće jabuka iz vrta brzo su nestale sa izložbenog stola.

Koordinatori Eko-škole

 


DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dani  kruha

I ove godine se miris domaćeg  kruha širio prostorima Poljoprivredno šumarske škole  Vinkovci u sklopu tradicijske  svečanosti „Dani zahvalnosti za plodove zemlje“ naša je škola  12. listopada  2017. godine obilježila „Dan kruha“.

Učenici prehrambene struke zajedno sa svojim mentoricama, pripremili su tradicionalne krušne proizvode i slastice te iz vrta su  donijeli plodove voća i povrća koje su uzgojili učenici poljoprivredne struke, a za dekoriranje prostora pobrinuli su se učenici cvjećarskog smjera i gospodarstvenici. Na panoima su predstavljeni radovi učenika na temu: kruh, plodovi zemlje i zdrava prehrana. Obilježavanje ovog dana završili smo darivanjem peciva i slastica učenicima naše škole, a cijeli je projekt izazvao vrlo pohvalne reakcije svih djelatnika škole.

Bio je to izložbeni prostor jeseni, koja se prikazala u svim svojim bojama, kao timski uradak naših učenika, prehrambene, poljoprivredne i  šumarske struke.  Radost i zadovoljstvo postignutim ogledalo se očima učenika. Obilježavanje  Dana kruha u  srednjim školama, te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode.

Koordinatori  Eko-škole


Zelena čistka

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci
  Eko-škola  „ Eko - oko „ Otvorite oči
                Zelena čistka

Jedan dan za čisti okoliš24.travnja 2017.(ponedjeljak) u 8 i 30 sati u ARBORETUMU PŠŠ Vinkovci i pristupnoj cesti uz obalu Bosuta održana je akcija „Zelena čistka -jedan dan za čisti okoliš“. Školama je predloženo da se zelena  čistka provede na prvi dan škole nakon proljetnih praznika odnosno 24.04.2017. Ovo je ujedno priprema za rujan 2018. kada se priprema najveća globalna akcija.

Obzirom da je PŠŠ Vinkovci sedma generacija eko-škola sa srebrnim statusom  uključili smo u ovu akciju učenike eko-patrola i predstavnike učenika šumarske struke , koji inače vode brigu o mjerama njege drvenastih vrsta, te čistoći okoliša  arboretuma.
Zelena čistka najveći je volonterski projekt u Hrvatskoj u koji su posebno uključene škole,  a  akciju koordinira Udruga    Žmergo  iz Opatije
U školi su postavljeni plakati na oglasnim  mjestima, te promjenjivom panou eko-škole.
Sve akcije učenika i školskih koordinatora eko-škole su s ciljem očuvanja okoliša, odgovornog  gospodarenja  otpadom,  koje provodimo  svake godine na  Dan  planeta  Zemlje.


Koordinatori eko-škole PŠŠ Vinkovci

 

 


SVJETSKI DAN JABUKA

SVJETSKI DAN JABUKA

20. listopada  2016.

Već više od deset godina učenici naše škole, zajedno sa svojim mentorima, pripremaju izložbe kojima obilježavaju Svjetski dan jabuka.  Tako je i ove godine, povodom Dana jabuka  u našoj školi postavljena izložba koju su pripremili učenici 4. a i 4. e razreda zajedno sa svojim profesoricama poljoprivredne struke. Cilj je izložbe bio upoznati sve karakteristike jabuka, a posebno današnjih vodećih sorti  kao što su: Zlatni Delišes – Golden Delicious, Jonathan, Idared, Granny Smith i drugih. Neke od tih sorti, koje se uzgajaju u školskom voćnjaku, posjetioci izložbe mogli su i kušati.

Izložba je postavljena u školskoj knjižnici, uz stručno vodstvo inženjerki Martine Marković i  Ivuše Špoljarec  te koordinatorica Eko škole, a u suradnji s kolegicom knjižničarkom Anom Medić. Tako su učenici, koji su toga dana posuđivali knjige, mogli vidjeti izložbu i upoznati se s nekim sortama jabuka. U holu škole postavljen je pano o svim karakteristikama jabuke i njezinu utjecaju na čovjekovo zdravlje.


51. VINKOVAČKE JESENI

9. – 18. rujna 2016.

VEČER  OPROŠTAJNA

 

Raskošno  bogatstvo nošnji, pjesme, svirke, običaja, prolazak gizdavih  konjskih  zaprega centralni je dio, a tema ovogodišnjih  Vinkovačkih jeseni Večer oproštajna  razgalila    je  mnoga srca i ispunila dušu.

U sklopu 51. Vinkovčkih jeseni i naša se škola pokušala  tematski  uključiti   uređenjem okoliša. Ove smo godine napravili iskorak pa smo, u želji da približimo Vinkovačke jeseni učenicima i djelatnicima škole, u školskom  pčelinjaku pripremili tradicijske proizvode iz našeg oglednog vrta.  

Posebno su bili zapaženi  učenici 2. g i 3. g razreda, smjer pomoćni vrtlar, koji su, zajedno s mentorima i koordinatorima Eko-škole složili plodove povrća i voća (jabuka) iz školskog voćnjaka. Razvili smo još jednu priču Vinkovačkih jeseni - prebogatu pjesmom,  plesom, bojama, zvukovima i plodovima jeseni.                                                                                                        

Pored našeg izložbenog štanda prošao je mimohod, najljepša i najsvečanija priredba  jeseni,  i revija konjskih zaprega i konjanika. U školskom su se pčelinjaku mogle vidjeti različite sorte jabuka, ogromne bundeve i tikvice uzgojene u školskom oglednom vrtu.


Slike objavljene u prilogu Eko-škole u Vinkovačkom listu od 26. rujna 2016., broj 38 (3243).

Koordinatori  eko-škole:
Marina  Gadanac
Marija  Fa
Snježana  Jakovljević
Martina  Marković
Ružica  Zucić


DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dani  kruha


Miris domaćeg  kruha širio se prostorima Poljoprivredno šumarske škole  Vinkovci

U sklopu tradicijske  svečanosti „Dani zahvalnosti za plodove zemlje“ naša je škola  12. listopada  2016. godine obilježila „Dan kruha“. Nastavak je to priče o očuvanju tradicije kroz uređenje prostora škole koji smo u mjesecu rujnu uredili tradicijskim izložbama u povodu akcije „Volim Vinkovce“, a u sklopu manifestacije „Vinkovačke jeseni“ u održane u rujnu.

Učenici prehrambene struke 1. d, 2. d i 3. d  razreda zajedno sa svojim mentoricama, pripremili su tradicionalne krušne proizvode i slastice.  Učenici 2. g i 3. g razreda iz vrta su  donijeli plodove voća i povrća koje su uzgojili učenici poljoprivredne struke, a za dekoriranje prostora pobrinuli su se učenici cvjećarskog smjera i gospodarstvenici. Na panoima su predstavljeni radovi učenika na temu: kruh, plodovi zemlje i zdrava prehrana. Cilj je projekta bio upoznati učenike sa zdravstvenim blagodatima bundeve u  prehrani te s raznim  načinima pripreme i  konzumacije bundeve. U dogovoru sa našim pomoćnim osobljem kušali smo pečene „breskorke“ kako se nekada konzumiralo, a raznolikost pripreme bundeve isprobali smo u tradicionalnim štrudlama. Na taj smo način učenicima i djelatnicima škole pokušali približiti ovu izvrsnu, ali zapostavljenu  namirnicu.  Obilježavanje ovog dana završili smo darivanjem peciva i slastica učenicima naše škole, a cijeli je projekt izazvao vrlo pohvalne reakcije svih djelatnika škole.

Bio je to izložbeni prostor jeseni, koja se prikazala u svim svojim bojama, kao timski uradak naših učenika, prehrambene, poljoprivredne i  šumarske struke.  Radost i zadovoljstvo postignutim ogledalo se očima učenika. Obilježavanje  Dana kruha u  srednjim školama, te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša,upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani,a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode.

Koordinatori  eko-škole:
Marina Gadanac
Marija  Fa
Snježana  Jakovljević
Martina  Marković
Ružica  Zucić
 


 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 8. 2018.

Ukupno: 391164
Ovaj mjesec: 6655
Ovaj tjedan: 1991
Danas: 360
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vrijeme
CMS za škole logo
Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci / H. D. Genschera 16 , HR-32100 Vinkovci / www.ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr / pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju